Aeroport de Sabadell
Ctra. Bellaterra, s/n
08205 - Sabadell
Tel: 93 712 17 91
Fax: 93 746 90 07

català | castellano | english
infinit air

Introducció

En els últims cent anys, un determinat nombre d'esdeveniments han marcat i canviat la trajectòria de les nostres vides, de la nostra forma de viatjar i de conèixer el món.

El poder volar va trencar qualsevol motlle de l'època i cap a tribut al tan anhelat desig que ja des de la llegenda de Icaro passant per Leonardo da Vinci duia temps sense assolir-se. Gràcies a la inquietud i perseverança d'aquelles persones, a principis del Segle XX, el somiat projecte va arribar la seva realitat. Des de llavors, la frenètica lluita a demostrar l'engegantit pas del desenvolupament i fins i tot el prestigi nacional van impulsar a governs i emprenedors a ser els primers a prendre iniciatives arriscades i insòlites. El món estava immers en un canvi constant de nous assoliments i descobriments, i entre ells, la indústria aeronàutica es va convertir en la més destacada aventura.

Al capdavant d'aquesta convulsió estava EEUU desenvolupant els primers dissenys d'avions i liderant la conquesta aèria. Alguns països Europeus no van ser menys; Gran Bretanya, França, Alemanya i Espanya van començar a destacar i a mostrar cert interès per aquells “Cacharros Voladores” produint uns primers dissenys i desenvolupant una indústria aeronàutica que perduraria des de llavors.

Després de la Primera Guerra Mundial, on l'afany d'aventura es va transformar en esperit bèl·lic i els avions van abandonar els reptes esportius per a consagrar-se a la guerra, es va evidenciar la necessitat d'acostar les llunyanes colònies i unir entre si les ciutats més importants. Així doncs, a principis dels anys 30 i liderat per iniciatives privades neix l'època de l'aviació comercial i amb ella les seves primeres rutes.

Per tot això, evocar i commemorar l'essència d'aquells temps ens ha impulsat a reconstruir la primera ruta de comunicació entre continents la “Línia Latécoère” o també coneguda “Ruta Aeropostal” que unia el correu entre Europa, Àfrica en un temps sense precedents.

Recordar l'esplendor aeronàutica i fer conèixer la història de l'aviació impulsant nous projectes culturals és el millor tribut per a celebrar el nostre llegat. La reconstrucció d'un vol d'aquestes característiques vist des de la perspectiva actual ja en el Segle XXI, pot aportar un valor important entre un abans i un després. Volar com en els anys 30, emular els vols sobre les ciutats que han tingut un pes en la història de l'aviació o simplement recordar tan importants esdeveniments, és sens dubte, dur el passat al present.

Inici
Ruta Aeropostal 2007
Introducció
L'Equip
La màquina
La ruta
Mitjans de comunicació
Història de la "Ligne"
Il·lustracions de l'època
Calendari i events
Roda de Premsa
Contactar